Restoran Girişimleri için KOSGEB Destekleri

Restoranlar KOSGEB’in desteklediği sektörler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda toplamda 30.000 TL‘ye kadar kuruluş hibe desteği ve buna ilave olarak personel desteği alınabilmektedir. Mayıs 2024 itibariyle güncellenen destekler şu şekildedir:

Kuruluş Desteği: Girişiminizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 10.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 20.000 TL’lik hibe alabilirsiniz. Girişimcinin genç (30 yaş altı), kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10.000 TL ilave edilmektedir.

Personel Desteği: Üç yıl boyunca, her yılın sonunda çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek verilmektedir. KOSGEB personel desteğine ilave olarak, istihdam edeceğiniz personeller için SGK ve İŞKUR teşvikleri de bulunmaktadır.

Kredi Desteği: Girişiminiz için Halkbank tarafından verilen girişimci kredi desteklerinden faydalanma hakkınız bulunmaktadır.

Restoran NACE Kodu

Restoran, lokanta ve kafe faaliyetlerinin NACE kodları aşağıdaki gibidir. Bu NACE kodlarından en az biri ile işletmenizi kurmanız gerekmektedir.

  • 56.10.01: Lokantaların ve restoranların faaliyetleri
  • 56.10.02: Paket servisi sunan restoranların faaliyetleri
  • 56.10.03: Kafeterya, çay bahçesi ve benzeri yerlerin faaliyetleri
  • 56.10.04: Sadece fast-food hizmeti sunan restoranların faaliyetleri

KOSGEB Restoran Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

  • Şirket sahibinin ya da ortaklarından en az birinin başvurudan önce KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamış olması,
  • Online eğitimi tamamlayan ortağın (girişimci) en az %50 ortaklığının olması,
  • Şirket kurulumundan sonra en geç 1 yıl içinde başvurunun yapılması,
  • Girişimcinin, şirket kuruluş tarihinden üç yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında;
    • Gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması,
    • Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %25 ve üzeri ortaklığının bulunmaması

KOSGEB Restoran Desteğinden Faydalanmak için Ne Yapmak Gerekir?

KOSGEB’in restoran faaliyetlerine yönelik girişimcilik hibe desteklerinden faydalanabilmek için faaliyetinize yönelik proje/iş planı hazırlanması gerekmektedir. KOSGEB bu projeyi inceleyerek kararını açıklamaktadır. Bu kapsamda, projenin doğru bir şekilde, KOSGEB’in dikkat ettiği unsurlara ve proje metodolojisine göre hazırlanması büyük önem arz etmektedir. Refero Danışmanlık olarak bu projenin hazırlanmasında ve kuracağınız işe yönelik bütün devlet destekleri süreçlerinizi yöneterek maliyetlerinizi azaltmaktayız.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi almak, başvuru dosyanızı birlikte hazırlamak için bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:30 – 18:00
    Bir Telefon Uzağınızdayız...

    error: Bu içerik korumalı!