KOSGEB'ten Ankara Girişimcilerine Büyük Destek!

KOSGEB'ten Ankara Girişimcilerine Büyük Destek!

KOSGEB'ten Ankara Girişimcilerine Büyük Destek!

KOSGEB ile TEB arasında yapılan protokole göre, Ankara’da savunma ve havacılık, tıbbi cihaz, bilişim/dijitalleşme ve finans gibi stratejik sektörlerin gelişmesine katkı sağlayacak, yeni ürün/teknoloji ve iş birliği alanını ortaya çıkaracak 50 girişimciye 1 Milyon TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecektir.

Başvuru yapacak girişimcilerin aşağıdaki şartları sağlaması istenmektedir;

– 01.01.2020 tarihinden sonra, gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması.
– 01.01.1987 ve sonrası doğumlu olması (kadın girişimcilerde yaş şartı sınırı aranmaz).
– Üniversitelerin en az dört yıllık lisans programından mezun olması.

Başvuru Takvimi 
Çağrı 27 Mart 2023 tarihinde ilan edilmiş olup, son başvuru tarihi 7 Nisan 2023 23:59’dur.

Destek çağrısından faydalanabilmek için aşağıdaki konulardan bir veya birkaçını içeren bir iş fikri ile başvuru yapılması gerekmektedir;

Savunma Sanayi

Savunma sanayine yönelik yazılım ve elektronik bileşenler, Haberleşme ve iletişim, Uzay teknolojileri, Otonom sistemler, Stratejik koruyucu malzemeler (zırh, çelik vs.), Radar sistemleri, Siber güvenlik teknolojileri

Tıbbi Cihaz

Tıbbi görüntüleme sistemleri, Tıbbi cihaz ve ürün, Tıbbi robotik sistemler, Tanı ve teşhis ürünleri

Bilişim/Dijitalleşme Teknolojileri

Bulut bilişim, Büyük veri toplanması ve yönetimi, Nesnelerin interneti, Yapay zekâ, Görüntü işleme

Destek Kapsamı

Çağrı kapsamında verilecek destek 5 başlık altında toplanmıştır. Destek oranı %75’tir.

1) Kuruluş Giderleri

Gerçek kişi statüsünde işletmesini kuracak olan girişimciye 10.000 TL, sermaye şirketi statüsünde işletmesini kuracak olan girişimciye 20.000 TL destek sağlanacaktır.

2) Personel Giderleri

Performans desteği, girişimcinin kurduğu işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi ve istihdam sayısına göre belirlenecek olup; destek tutarı hesaplanırken ilgili dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde 4(a) kapsamındaki tüm personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı dikkate alınır. Performans desteği, destek programı başlangıç tarihinden itibaren 1 inci yıl birinci performans dönemi ve 2 nci yıl ikinci performans dönemi olmak üzere, performans dönemleri sonunda işletmeye destek sağlanır. Her performans dönemi bir yılı kapsar. Her bir performans dönemi sonunda, işletmenin ilgili dönemde gerçekleştirdiği toplam prim gün sayısına göre;

Birinci performans dönemi için;

180-539 olan işletmeye 60.000 TL,
540-1079 olan işletmeye 120.000 TL,
1080 ve üstü olan işletmeye 180.000 TL,

İkinci performans dönemi için;

360-1079 olan işletmeye 60.000 TL,
1080-1439 olan işletmeye 120.000 TL,
1440 ve üstü olan işletmeye 180.000 TL,

performans desteği sağlanacaktır.

3) Makine-Teçhizat ve Yazılım Giderleri

Makine, teçhizat ve yazılım desteği kapsamında, girişimcinin kurduğu işletmenin desteklenen faaliyet konusu ile ilgili olarak, işletme kuruluş tarihinden programın 1 inci yılının sonuna kadar satın alınan makine ve teçhizat giderleri ile yazılım lisans bedeli veya zaman sınırlı lisans kullanım bedeli için sağlanacak desteğin üst limiti 200.000 TL’dir. Ancak, işletmenin orta-yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda sağlanacak desteğin üst limiti 300.000 TL, yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda sağlanacak desteğin üst limiti 450.000 TL’dir.

4) Danışmanlık Giderleri (Mentorluk, Danışmanlık ve İşletme Koçluğu Desteği)

Mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmeler için sağlanır. Destek programı süresi içinde başlayan ve tamamlanan danışmanlık ve işletme koçluğu hizmetlerine ilişkin giderler için sağlanacak desteğin üst limiti 30.000 TL’dir.

5) Diğer Giderler

Diğer giderler desteği kapsamında kira ve ofis donanımı giderleri için sağlanacak desteğin üst limiti 140.000 TL’dir. – Kira giderleri için; net kira bedeli üzerinden (stopaj ve ortak giderler hariç) destek programı süresince aylık azami 2.500 TL olmak üzere sağlanacak desteğin üst limiti toplam 60.000 TL’dir. Ofis donanımı giderleri için; işletme kuruluş tarihinden programın 1 inci yılının sonuna kadar satın alınan ofis donanımı giderleri için sağlanacak desteğin üst limiti 80.000 TL’dir.

Refero Danışmanlık olarak, girişiminizin ilgili ulusal ya da uluslararası kuruluşlardan fon ve hibe desteği alabilmesi, kapasitesini arttırabilmesi için uçtan uca proje danışmanlığı hizmeti veriyoruz. KOSGEB proje danışmanlığı kapsamında proje fikrinin oluşturulmasından proje yazımına, raporlama süreçlerinden proje kapanışına kadar her aşamada danışanlarımıza destek oluyoruz.
– Proje fikrinizi değerlendirir, önerilerimizi sunarız.
– Proje dosyanızı hazırlar, bütçenizi oluştururuz.
– Değerlendirme aşamasında hakem görüşmelerine eşlik ederiz.
– Proje destek almaya hak kazandıktan sonra raporlama süreçlerinizi yönetiriz.
– Size uygun yeni çağrılar açıldığında sizi bilgilendiririz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:30 – 18:00
    Bir Telefon Uzağınızdayız...