Oyun Geliştiriciler için Devlet Destekleri

Oyun Geliştiriciler için Devlet Destekleri

  • 20 Nisan 2024

Oyun sektörü, kullanıcı davranışlarının değişmesiyle birlikte son yıllarda özellikle ülkemizde büyük bir ivme kazanmıştır. Bu büyümeyle birlikte, oyun geliştiricilerine yönelik devlet destekleri de daha fazla gündeme gelmektedir. Refero Danışmanlık olarak oyun sektörünü yakından takip ediyor ve danışanlarımızın en güncel desteklerden faydalanabilmesi için kapsamlı bir danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Peki, bu destekler nelerdir ve nasıl faydalanabilirsiniz?

Ar-Ge Destekleri: Oyun geliştirme ve dijital oyun teknolojileri için TÜBİTAK TEYDEB 1501 & 1507 programları bulunmaktadır. Bu destek hakkında detaylı bilgi için hazırladığımız bu içeriği okuyabilirsiniz.

İhracat Destekleri: Oyun sektörü, Türkiye’nin hizmet ihracatında başı çeken sektörlerdendir. Bu potansiyeli artırabilmek adına T.C. Ticaret Bakanlığı’nın hizmet ihracatı destekleri bulunmaktadır. Bu desteklerde destek oranı %50-%70 ve tamamı hibe desteği şeklinde olmakta olup, üst limitler TL bazında her yıl güncellenmektedir. Bazı destekler ön onaya tabi olup, bazıları ön onay olmaksızın mevzuata uygun şekilde harcama yapıldıktan sonra alınabilmektedir.

Refero Danışmanlık olarak, firmaların ilgili ulusal ya da uluslararası kuruluşlardan fon ve hibe desteği alabilmeleri, Ar-Ge ve ihracat kapasitelerini arttırabilmeleri için uçtan uca danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Başvuru dosyalarının oluşturulması, mevzuat takibi, raporlama süreçleri gibi her aşamada firmanızın bir departmanı gibi destek sağlıyoruz.
– Başvuru fikrinizi değerlendirir, önerilerimizi sunarız.
– Başvuru dosyanızı hazırlar, bütçenizi oluştururuz.
– Değerlendirme aşamasında hakem görüşmelerine eşlik ederiz.
– Proje destek almaya hak kazandıktan sonra raporlama süreçlerinizi yönetiriz.
– Size uygun yeni çağrılar açıldığında bilgilendiririz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:30 – 18:00
    Bir Telefon Uzağınızdayız...