Yerli ERP Sistemlerine Hibe Ve Ar-Ge Desteği Verilecek!

Yerli ERP Sistemlerine Hibe Ve Ar-Ge Desteği Verilecek!

Yerli ERP Sistemlerine Hibe Ve Ar-Ge Desteği Verilecek!

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dijital dönüşümde önemli araçlardan biri olan “kurumsal kaynak yönetimi (ERP)” sistemlerinde, yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesine yönelik destek programı başlattı. Bakanlık, işletmelerin muhasebeden tedarike, İK’dan üretime kadar tüm süreçlerin verimli ve etkili yürütülebilmesini sağlayan ERP sistemlerinde stratejik bir ihtiyacı karşılamak için harekete geçti. Özellikle savunma sanayisi gibi önemli alanlardaki büyük işletmelerin yabancı ürünlere bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla ERP Sistemleri Destek Programı başlatıldı.

Kurumsal Kaynak Yönetimi (KKY) sistemleri, iş süreçlerinin iyileştirilmesi, yönetsel kabiliyet kazanımı gibi etkileri ile işletmelerin verimliliklerine ve karlılıklarına doğrudan katkı sağlayan araçlardır. Dijital dönüşümle birlikte, işletmelerin rekabet avantajının korunabilmesi için, KKY sistemlerinin kullanımı önemini artırmaktadır. Bu bakımdan, özellikle sanayi işletmelerinde KKY sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Proje başına 25 Milyon TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek. Ayrıca, projelerde yapılacak harcamalar için 5746 No’lu Kanuna göre Ar-Ge vergi teşvikleri uygulanabilecek.

Proje sonunda geliştirilen Çekirdek Ürünün kodları açık kaynak olarak yayınlanması istenmektedir. Proje sonucu geliştirilecek Çekirdek Ürünün, Proje Ortakları dışındaki firmalar tarafından da uygulama ve destek hizmetlerinin sunulabilmesi için, Ekosistem Geliştirme Planı sunulması gerekmektedir. Bu kapsamda, Çekirdek Ürünün teknolojik altyapısı ve mimarisi ile fonksiyonel özellikleri hakkında, potansiyel uygulayıcı firmaların yetkinlik kazanmalarını sağlayacak bir eğitim/danışmanlık programı yürütülmesi istenmektedir.

Projede, geliştirme süreçlerinde görev alacak en az iki proje ortağı bulunması istenmektedir. Ayrıca, ortakların dışında, geliştirilecek ürünün detay isterlerinin tanımlanması, geliştirme sürecinin takibi ve nihai çıktının test edilmesi ve onaylanmasında aktif yer alacak en az bir “Kullanıcı” bulunması gerekmektedir. Kullanıcılardan en az birinin büyük ölçekli işletme olması ve temel kullanıcı olarak belirlenmesi gerekmektedir.

Proje başvuru son tarihi 30 Eylül 2021’dir.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:00 – 19:00
    Bizlere Ulaşabilirsiniz