KOSGEB MKİ Destek Programı 4. Çağrısı Açıldı!

KOSGEB MKİ Destek Programı 4. Çağrısı Açıldı!

KOSGEB MKİ Destek Programı 4. Çağrısı Açıldı!

Program kapsamında; son 12 aylık ortalama istihdamını koruma ve son 3 yılda SGK 4A kapsamında 180 prim gününden fazla çalışmamış üniversite ya da mesleki / teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karşılığında, yeni istihdam edilecek her bir personel için MKİ’lere 100 Bin TL faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verilmektedir. Mikro ölçekli işletmeler 2, küçük ölçekli işletmeler de 5 kişiye kadar bu destekten yararlanabilmektedir.

Hangi Sektörler Destekten Faydalanabilir?

İmalatbilgisayar programlamabilimsel Ar-Ge sektörleri ile salgından nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörleri desteklenmektedir. İlgili tabloya erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İşletmeler Hangi Kriterleri Sağlayan Personeller İçin Bu Destekten Faydalanabilir?

1981 ve sonrası doğumlu, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olan yeni personeller için destek talep edilebilecektir. Üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişiler için de destek talebinde bulunulabilecektir.

Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın, yeni eklenecek personel(ler) ile 12 ay boyunca korunması şartı ile destek verilmektedir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10.000 TL eklenmektedir. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilmektedir. 

Destek Ödemesi Nasıl Yapılacaktır?

Destek ödemeleri, 6 ay + 6 ay şeklinde destek ödemesine esas iki taksit döneminin başında peşin olarak yapılacaktır. Ödeme öncesinde ve sonrasında, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu, geçmiş dönem ortalama istihdamının muhafaza ediliyor olduğu ve yeni personelin istihdam edildiği kontrol edilecektir. 6 aylık ilk taksit dönemine ilişkin yükümlülük yerine getirilmemişse 3 ay ek süre verilecek, 3 ay ek süre içinde yükümlülük tamamlanmışsa ikinci 6 aylık dönem ödenecektir. Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacaktır.

Desteğin Geri Ödemesi Nasıl Olacaktır?

İşletmeler desteği aldıktan sonra 24 ay boyunca ödeme yapmayacak olup, sonraki 24 ayda 4’er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e geri ödeyebilecektir. Taahhütleriyle ilgili yükümlülüklerini verilen ek sürede de tamamlayamayanlardan ise ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faizi ile ödemeler tahsil edilecektir. 

Son başvuru tarihi: 10 Ağustos 2022.

Not: 2021 Aralık ayında ilan edilen üçüncü başvuru döneminde başvurusu onaylanan işletmeler, yeni (dördüncü) başvuru dönemine başvuramayacaktır. Bu dönemde herhangi bir işletmede destek kapsamında istihdam edilen personeller, dördüncü başvuru döneminde istihdam edilemeyecektir.

Refero Danışmanlık olarak, firmanızın ulusal ya da uluslararası kurumlardan faydalanabileceği destek mekanizmalarını verimli bir şekilde kullanabilmesi için danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:00 – 19:00
    Bizlere Ulaşabilirsiniz