HAMLE Programı Sağlık Ve Kimya Ürünleri Çağrısı Açıldı!

HAMLE Programı Sağlık Ve Kimya Ürünleri Çağrısı Açıldı!

HAMLE Programı Sağlık Ve Kimya Ürünleri Çağrısı Açıldı!

Bu destek ile; Bakanlık ve bağlı/ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılması, Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerde katma değeri yüksek ürünler ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünler arasından nitelik, kod veya teknolojilere göre Öncelikli Ürün Listesi Tebliği ile belirlenen ürünlerin üretiminin artırılması, bu çerçevede yeni üretim imkan ve kabiliyetlerinin ülkemize kazandırılması amaçlanmaktadır.

HAMLE Programı Sağlık ve Kimya Ürünleri çağrısının açıklanan takvimi şu şekildedir.

Ön Başvuru Başlangıç Tarihi

10 Ağustos 2021 Salı

Ön Başvuru Bitiş Tarihi

13 Eylül 2021 Pazartesi

Ön Değerlendirme Bitiş Tarihi

23 Eylül 2021 Perşembe

Kesin Başvuru Bitiş Tarihi

13 Ekim 2021 Çarşamba

Bağımsız Değerlendirme Raporunun Yüklenmesi İçin Son Tarih

11 Kasım 2021 Perşembe

 

Çağrı kapsamında, sadece belirlenen Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü (proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı) 10 Milyon TL’den az olamamaktadır.

HAMLE Programı Bakanlık altındaki programların tek bir program çatısı altında bütünleşik, öncelikli ürünlere yönelik sunulmasıdır. Programa hem KOBİ hem de büyük işletmeler başvurabilmektedir. Bu kapsamda TÜBİTAK, KOSGEB, Yatırım Teşvik Belgesi, Proje Fizibilitesi gibi yatırımınıza göre ihtiyacınız olan programlara başvuru dosyalarının hazırlanması gerekmektedir. Bütün programlara başvurma zorunluluğu yoktur. Başvuru dosyası bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilip Bakanlık komitesine raporlanmaktadır. Komite yaptığı değerlendirmede en az 70/100 puan alan projeleri belirleyerek seçimini yapmaktadır. Bu süreçte KOBİ statüsündeki firmaların bağımsız değerlendiricilere 35.960 TL + KDV, büyük işletmelerin ise 50.950 TL + KDV tutarında ödeme yapması gerekmektedir. Bu ödemenin 20.000 TL’lik kısmı, KOBİ olanlar için KOSGEB tarafından destek kapsamına alınarak hibe edilebilmektedir.

Program kapsamında bir veya daha fazla proje paydaşının (özel ya da kamu) olması beklenmekte ve proje başarısını arttırmaktadır. Proje paydaşı; yatırım kapsamında ortaya çıkacak ürünü satın almaya niyetli kurum ve kuruluşlardır.

Ön başvuru esnasında üretilmesi planlanan ürünün;

– Çağrı duyurusunun ek listesinde yayınlanan ürün listesinde yer alıp almadığına,
– Öngörülen proje tutarının çağrı duyurusunda belirlenen asgari proje tutarı koşulunu karşılayıp karşılamadığına,
– Yatırımcı firmanın ve projenin çağrı duyurusunda belirlenen diğer temel kriterleri sağlayıp sağlamadığına ilişkin tespit yapılmasından sonra firma Kesin Başvuru yapmaya davet edilir.

Ön başvuru sonrasında kesin başvuru yapmaya davet edilen firmaların, çağrı planlarında öngörülen takvim dâhilinde, Proje Fizibilitesi ve Bağımsız Değerlendirme Raporunun yanı sıra Bakanlıkça istenebilecek diğer bilgi ve belgeler ile kesin başvuru işlemini tamamlaması ayrıca başvuru sahibinin, varsa proje paydaşı ile imzaladığı uzlaşı protokolünü de kesin başvuruda ibraz etmesi gerekmektedir.

Kesin başvuru yapmaya davet edilen firmaların, çağrı planlarında öngörülen takvim dâhilinde;

– Ana Faaliyet Planı
– Detaylı Ar-Ge Formaları
– Detaylı KOBİ Destek Formları
– Proje Paydaşı Uzlaşı Protokolü veya Niyet Beyanı
– Proje Fizibilitesi ve
– Bağımsız Değerlendirme Raporunun yanı sıra Program Portalında yayınlanacak diğer bilgi ve belgeler ile birlikte kesin başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Refero Danışmanlık olarak, firmanızın ilgili ulusal ya da uluslararası kuruluşlar fon ve hibe desteği alabilmeleri, Ar-Ge kapasitelerini arttırabilmeleri için uçtan uca proje danışmanlığı veriyoruz. TÜBİTAK proje danışmanlığı kapsamında proje fikrinin oluşturulmasından proje yazımına, raporlama süreçlerinden proje kapama sürecine kadar her aşamada danışanlarımıza destek oluyoruz.
– Proje fikrinizi değerlendirir, önerilerimizi sunarız.
– Proje dosyanızı hazırlar, bütçenizi oluştururuz.
– Değerlendirme aşamasında hakem görüşmelerine eşlik ederiz.
– Proje destek almaya hak kazandıktan sonra her 6 ayda bir teknik ve mali raporlama süreçlerinizi yönetiriz.
– Size uygun yeni çağrılar açıldığında sizi bilgilendiririz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime  geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:00 – 19:00
    Bizlere Ulaşabilirsiniz