HAMLE Programı Dijital Dönüşüm Çağrısı Açıldı!

HAMLE Programı Dijital Dönüşüm Çağrısı Açıldı!

HAMLE Programı Dijital Dönüşüm Çağrısı Açıldı!

Bu destek ile; Bakanlık ve bağlı/ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılması, Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerde katma değeri yüksek ürünler ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünler arasından nitelik, kod veya teknolojilere göre Öncelikli Ürün Listesi Tebliği ile belirlenen ürünlerin üretiminin artırılması, bu çerçevede yeni üretim imkan ve kabiliyetlerinin ülkemize kazandırılması amaçlanmaktadır.

HAMLE Programı Dijital Dönüşüm başvuru tarihleri nedir?

Ön Başvuru Başlangıç Tarihi

30 Eylül 2021

Ön Başvuru Bitiş Tarihi

3 Kasım 2021

Ön Değerlendirme Bitiş Tarihi

13 Kasım 2021

Kesin Başvuru Bitiş Tarihi

3 Aralık 2021

Bağımsız Değerlendirme Raporunun Yüklenmesi İçin Son Tarih

7 Ocak 2022

 

Çağrı kapsamında, sadece belirlenen Öncelikli Ürün Listesi’nde yer alan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodlarına sahip ve/veya ürün veya üretim teknolojisi açısından yenilikçi teknoloji alanlarına yönelik ürünlere ilişkin yatırım projeleri için başvuruda bulunulabilir. Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü (proje kapsamında öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarı) 10 Milyon TL’den az olamaz. Bu tutar, salt yazılım geliştirmeyi amaçlayan projeler için 3 Milyon TL olarak uygulanır.

HAMLE Programı Bakanlık altındaki programların tek bir program çatısı altında bütünleşik, öncelikli ürünlere yönelik sunulmasıdır. Programa hem KOBİ hem de büyük işletmeler başvurabilmektedir. Bu kapsamda TÜBİTAK, KOSGEB, Yatırım Teşvik Belgesi, Proje Fizibilitesi gibi yatırımınıza göre ihtiyacınız olan programlara başvuru dosyalarının hazırlanması gerekmektedir. Bütün programlara başvurma zorunluluğu yoktur. Başvuru dosyası bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilip Bakanlık komitesine raporlanmaktadır. Komite yaptığı değerlendirmede en az 70/100 puan alan projeleri belirleyerek seçimini yapmaktadır.

Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, ürün hakkında teknik yönlendirme kapasitesi bulunan ve/veya ürünü satın alma talebine sahip olan bir veya daha fazla proje paydaşı ile iş birliği yapması beklenir. Başvuru sahibi, proje paydaşının temel ürünü satın almaya ilişkin iradesi ve niyetini belirttiği niyet mektubunu veya paydaş ile imzaladıkları uzlaşı protokolünü, kesin başvuru aşamasında Program Portalı’na yükleyebilir. Bu belgeleri sunamayanlar ise, proje paydaşının sağlayacağı katkıya dair destekleyici sair bilgi ve belgeleri de kesin başvuru esnasında Program Portalı’na yükleyebilir.

Ön başvuru esnasında üretilmesi planlanan ürünün;

– Çağrı duyurusunun ek listesinde yayınlanan ürün listesinde yer alıp almadığına,

– Öngörülen proje tutarının çağrı duyurusunda belirlenen asgari proje tutarı koşulunu karşılayıp karşılamadığına,

– Yatırımcı firmanın ve projenin çağrı duyurusunda belirlenen diğer temel kriterleri sağlayıp sağlamadığına ilişkin tespit yapılmasından sonra firma Kesin Başvuru yapmaya davet edilir.

Ön başvuru sonrasında kesin başvuru yapmaya davet edilen firmaların, çağrı planlarında öngörülen takvim dâhilinde, Proje Fizibilitesi ve Bağımsız Değerlendirme Raporunun yanı sıra Bakanlıkça istenebilecek diğer bilgi ve belgeler ile kesin başvuru işlemini tamamlaması ayrıca başvuru sahibinin, varsa proje paydaşı ile imzaladığı uzlaşı protokolünü de kesin başvuruda ibraz etmesi gerekmektedir.

Refero Danışmanlık olarak, firmanızın ilgili ulusal ya da uluslararası kuruluşlar fon ve hibe desteği alabilmeleri, Ar-Ge kapasitelerini arttırabilmeleri için uçtan uca proje danışmanlığı veriyoruz. Proje yazımına, raporlama süreçlerinden proje kapama sürecine kadar her aşamada danışanlarımıza destek oluyoruz.
– Proje fikrinizi değerlendirir, önerilerimizi sunarız.
– Proje dosyanızı hazırlar, bütçenizi oluştururuz.
– Değerlendirme aşamasında hakem görüşmelerine eşlik ederiz.
– Proje destek almaya hak kazandıktan sonra teknik ve mali raporlama süreçlerinizi yönetiriz.
– Size uygun yeni çağrılar açıldığında sizi bilgilendiririz.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu

    +90 (312) 343 91 04

    Pazartesi – Cuma: 08:00 – 19:00
    Bizlere Ulaşabilirsiniz